مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۹/۸
1400/11/10
همه چیز درباره واکسن آسترازنکا

وبدا؛ نتایج تحقیقات نشان داده است که عوارض جانبی دز دوم آسترازنکا نسبت به دز اول کمتر است و معمولا طی چند روز از بین می‌رود.
به گزارش وبدا؛ مهندس محمد هاشمی سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: واکسن آسترازنکا از جمله واکسن های موثر علیه بیماری کرونا است که صدها میلیون دز آن در دنیا و حدود 11 میلیون دز در ایران استفاده شده و عوارض جانبی دز دوم و سوم واکسن آسترازنکا خفیف‌تر است.

او افزود: انواع عوارض جانبی بعد از هر دوز یکسان هستند و باید فقط یک یا دو روز ادامه داشته باشند که شامل درد یا ناراحتی در بازوی محل تزریق، سردرد و احساس خستگی یا تب است.

مهندس هاشمی اضافه کرد: همه افراد بعد از دریافت این واکسن عوارض جانبی ندارند و نتایج تحقیقات نشان داده است که عوارض جانبی دز دوم و سوم نسبت به دوز اول کمتر رایج است و معمولا طی چند روز از بین می‌رود و عوارض جانبی جدی بسیار نادر است.
او اظهار داشت: ممکن است بعد از دز اول یا دوم عوارض جانبی نسبتا جزئی (لرز، سردرد، خستگی و درد در بازو) مشاهده کنید و اینکه آیا عوارض جانبی در دز اول یا دوم بیشتر مشهود باشد، بین افراد مختلف و انواع واکسن‌ها متفاوت است.

مهندس هاشمی تصریح کرد: از میان میلیون‌ها فرد واکسینه‌شده، تعداد بسیار کمی از افراد پس از اولین دز واکسن آسترازنکا، نوع خاصی از لخته خون در مغز همراه با سطح پایین پلاکت خون گزارش کردند.

او گفت: در حال حاضر، میلیون‌ها نفر دز دوم و سوم واکسن آسترازنکا را دریافت کرده‌اند و تا به امروز، تعداد بسیار کمی از افراد واکنش بسیار نادر نوع خاصی از لخته خون در مغز را گزارش کردند (همراه با تعداد پلاکت پایین) البته بعد از دز دوم در دو واکسن دیگر موجود در انگلستان، فایزر و مدرنا نیز تعداد بسیار کمی گزارش از این نوع خاص لخته شدن خون وجود دارد.
مهندس هاشمی بیان کرد: ممکن است از شما خواسته شود که چند روز (حداکثر یک هفته) پس از انجام عمل جراحی برای واکسیناسیون منتظر بمانید؛ علت این است که هر واکنشی که نسبت به عمل داشته باشید از واکنش واکسیناسیون جدا شود.

او افزود: اگر واکسن آکسفورد یا آسترازنکا را برای اولین دز خود استفاده کرده‌اید، باید برای دز دوم و سوم خود نیز واکسن مشابه دریافت کنید.
مهندس هاشمی اضافه کرد: به ندرت، ممکن است کسی نسبت به اولین دز واکسن واکنش جدی نشان داده باشد و بسیار نادر است، اما اگر در مورد شما صدق می‌کند، با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی در مورد اینکه آیا دز دوم و سوم شما باید یک واکسن متفاوت باشد صحبت کنید.

او ادامه داد: در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر پس از چند روز و تا چهار هفته پس از تزریق واکسن به پزشک مراجعه کنید:

• سردرد شدید که حتی پس از مصرف مسکن‌ها نیز بهبود نمی‌یابد

• سردردی که هنگام خم شدن یا دراز کشیدن بدتر می‌شود

• سردردی که طبیعی نیست و همراه با تاری دید، تهوع، استفراغ، مشکل در گفتار، ضعف، خواب‌آلودگی یا تشنج باشد

• جوش روی پوست شما که شبیه کبودی‌های کوچک یا خون در زیر پوست باشد

• درد قفسه سینه، تنگی نفس، تورم پا یا درد معده
انتهای پیام/ع
تعداد بازدید:
621
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:14
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal