مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۲۸
1402/01/30
تاکنون مسمومیتی ناشی ازمصرف قارچ سمی در چهارمحال و بختیاری گزارش نشده است
وبدا؛ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه تاکنون مسمومیتی ناشی ازمصرف قارچ سمی در چهارمحال و بختیاری گزارش نشده است هشدار داد: مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی در طبیعت شهرکرد می‌تواند باعث نارسایی کبد، بستری شدن در بیمارستان و در موارد حاد منجر به مرگ گردد.
به گزارش وبدا، دکتر رضا محمدی با اشاره به اینکه اکثر مسمومیت‌های گزارش‌شده با قارچ‌های سمی به علت مصرف خوراکی تصادفی گونه‌های سمی قارچ به‌جای گونه‌های خوراکی آن است افزود: این مسمومیت‌ها بیشتر در اوایل فصل بهارو همزمان با آغاز رویش قارچ‌ها رخ می‌دهد.
وی افزود: در شش ماهه نخست سال گذشته، 91 مورد مسمومیت براثر مصرف گیاهان خودرو و سمی در استان گزارش شد که از این تعداد 66 نفر بر اثر مصرف قارچ سمی خودرو در طبیعت مسموم شدند.
دکتر محمدی با اشاره به آمارمنتشر شده از دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: در سال 1400 نیز متأسفانه 797 نفر در کشور بر اثر مسمومیت با قارچ سمی به بیمارستان مراجعه کرده‌اند که نشان دهنده تعداد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور می‌باشد.
دکتر محمدی ادامه داد: بالاترین آمار مسمومیت ناشی از قارچ سمی مربوط به استان کرمانشاه، آذربایجان غربی، لرستان، گلستان و کردستان، لرستان، همدان، قزوین و شهرکرد بوده است.
معاون غذا وداروی دانشگاه با بیان اینکه مسمومیت با مصرف قارچ‌های سمی طیف وسیعی از علائم بالینی از جمله اختلالات گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال، درد‌های شکمی، زردی چشم، یرقان وهمچنین اختلالات متابولیک شامل کاهش قند خون، اختلالات هورمون‌های تیروئیدی و اختلالات عصبی منجر به تشنج، بی‌قراری، توهم و همچنین اختلالات کلیوی را بروز می‌دهد.
وی تصریح کرد: در موارد حاد، علائم در کمتر از 6 ساعت پس از مصرف قارچ سمی بروز خواهد کرد و می‌تواند بین 2تا 6روز منجر به مرگ گردد.
دکتر محمدی توصیه کرد: از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصاً قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می‌رویند و یا قارچ‌های فله‌ای جمع‌آوری شده توسط افراد بومی جدا خودداری شود.
وی با اشاره به اینکه نمی‌توان انواع خوراکی قارچ از انواع سمی را صرفاً بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه تشخیص داد تصریح کرد: مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
دکتر محمدی ادامه داد: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماه‌سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نمی‌باشد.
وی توصیه کرد: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تأخیری (12-5 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو)، هر چه سریعتر بیمار به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها منتقل شود.
دکتر محمدی گفت: ضمن اینکه در مواردی که علائم گوارشی بصورت تأخیری (با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ خودرو) رخ دهد این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و در سال‌های گذشته منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان شده است.
وی در پایان یاد‌آور شد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها امکان درمان موفقیت‌آمیز را افزایش می‌دهد و هرگونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود.
به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد؛ در صورت مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل گردد.
وی یادآور شد: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار برای شناسایی به کادر پزشکی در بیمارستان تحویل شود.
تعداد بازدید:
348
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal