مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۹/۲۸
1402/08/20
آغاز بسیج غربالگری دیابت و فشارخون بالا در چهارمحال و بختیاری
وبدا؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از آغاز بسیج غربالگری و بیماریابی دیابت و فشارخون بالا همزمان با سراسر کشور در استان چهارمحال و بختیاری خبر داد.

به گزارش وبدا، دکتر علی احمدی رئیس مرکز بهداشت استان در تشریح این خبر اظهار داشت: این طرح از امروز شنبه 20 آبان ماه 1402 ویژه افراد بالای 18 سال و مادران باردار در استان آغاز شد و به مدت 50 روز تا 15 دی ماه ادامه دارد.

وی با بیان اینکه غربالگری بیماری، ابزاری برای تشخیص زودهنگام افراد درمعرض خطر است افزود: غربالگری، شناسایی، پیگیری و مراقبت بیماران(در قالب برنامه مجموعه مداخلات اساسی بیماریهای غیرواگیر در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه ایران)، کشف زودرس بیماران دیابت و فشارخون جهت درمان و استفاده از دارو و اصلاح سبک زندگی از اهداف اجرای این طرح ملی است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: این طرح در بیش از 600 واحد ارائه خدمت استان شامل مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت، پایگاه های سیار و موقت مراکز دسترس مردم مساجد، ادارات، میعادگاه های نماز جمعه و ... اجرا می شود و مردم می توانند با مراجعه به این مکان ها نسبت به اندازه گیری فشارخون و تست دیابت اقدام کنند.

دکتر احمدی ادامه داد: مطالعات نشان داده با غربالگری و تشخیص زودهنگام دیابت و اصلاح سبک زندگی می توان ابتلا به دیابت را تا 11 سال به تاخیر انداخت و 20 تا 25 درصد از بروز دیابت جلوگیری کرد.

دکتر احمدی پیش بینی کرد، در این طرح قریب به 750 هزار نفر از جمعیت استان، غربالگری و بیماریابی شوند.

وی یادآور شد: بر اساس مطالعه استپ سال 1400 میزان شیوع فشارخون بالا در استان با 35.3 بیشتر از میانگین کشوری و شیوع بیماری دیابت با میزان 9 درصد در استان کمتر از نرم کشوری گزارش شد.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در حال حاضر در مجموع بیش از 105 هزار نفر در استان به دیابت و فشارخون بالا (پرفشاری خون) مبتلا هستند که تحت نظر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مراقبت میشوند.

وی افزود: رژیم غذایی نادرست، مصرف زیاد نمک خوراکی، مصرف چربی های اشباع شده، عدم مصرف سبزیجات و میوه، فعالیت و تحرک کم بدنی، استعمال دخانیات و مصرف الکل، اضافه وزن و چاقی، سن بالا، سابقه خانوادگی و ژنتیک از عوامل ابتلا به بیماری های مزمن و غیرواگیر دیابت و فشارخون (قاتل خاموش) است.

دکتر احمدی
تصریح کرد: بر اساس دستور العمل اجرایی این طرح، پوشش 100 درصد در کلیه روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر و پوشش 70 درصد جمعیت شهرهای بالای20 هزار نفر پیش بینی شده است.

معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون غربالگری و بیماریابی فعال برای فشار خون بالا در پنج دوره (سالهای 81، 83، 86، 89 و 98) و غربالگری برای دیابت نوع 2 طی سه دوره (سالهای 83، 86 و 89) در استان انجام شده است.

شایان ذکر است: همزمان با اجرای این طرح، نشست خبری با اصحاب رسانه و رونمایی از تابلوی دیجیتال مرکز بهداشت استان با حضور دکتر ارسلان خالدی فر رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد.
 
تعداد بازدید:
385
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:1 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal