مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۹/۲
1402/11/08
نمک علت اصلی پرفشاری خون و به دنبال آن بیماری‌های قلبی و عروقی است
وبدا؛ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: بیش از 80% نمک مصرفی، نمکهای پنهان در مواد غذایی است که به صورت نامحسوس وارد بدن می شود.

به گزارش وبدا، دکتر محمدحسین اعرابی در تشریح این خبر با تاکید بر اهمیت ترویج تغذیه سالم اظهار داشت: بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی یک سوم موارد مرگ و میر ناشی از بیماریهای مزمن است.

دکتر اعرابی با بیان اینکه نمک علت اصلی پرفشاری خون و به دنبال آن بیماری قلبی و عروقی است یادآور شد: در مجموع، 10 تا 30 درصد از بزرگسالان تقریباً در همه کشورها از فشار خون بالا رنج می برند، در حالی که کاهش و کنترل فشار خون، می تواند از خطر حمله قلبی و سکته جلوگیری کند.

وی ادامه داد: با توجه به الگوی مصرف مواد غذایی بیشترین منبع نمک، غذاهای خانگی است و روزانه مقادیر زیادی نمک با مصرف نان غلات که قوت غالب مردم است، به صورت نامحسوس به بدن وارد میشود.

دکتر اعرابی افزود: براساس برآوردهای موجود، میزان دریافت روزانه نمک در کشور 10تا 15 گرم  یعنی 2 برابر مقادیر توصیه شده سازمان جهانی بهداشت(5 گرم در روز) است.

دکتر اعرابی اضافه کرد: رژیم های غلط غذایی سرشار از سدیم و نمک موجب افزایش فشار خون، افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، سرطان معده، چاقی، پوکی استخوان، بیماری منیر و بیماری کلیوی می شود.

به گفته وی، تخمین زده می شود که 1.89 میلیون مرگ در سال با مصرف بیش از حد سدیم مرتبط است.

دکتر اعرابی اضافه کرد: کاهش مصرف نمک یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین اقدامات برای بهبود سلامت و کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر است.
تعداد بازدید:
399
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:2 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal