مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۹/۲
1402/11/09
بررسی و پیگیری 51 کلان مسئله درخصوص فرزندآوری در چهارمحال و بختیاری
وبدا؛ مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: با راه اندازی مراکز نفس (نجات فرزندان سقط) در استان، 51 کلان مسئله درخصوص فرزندآوری و حمایت از خانواده های منصرف شده از سقط جنین سالم بررسی و پیگیری می گردد.
 
به گزارش وبدا، سرهنگ پاسدار کاظم کبیری در برنامه زنده تلویزیونی سبز قامتان با موضوع  لزوم جوانی جمعیت اظهار داشت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، ایران در سال 1365 با نرخ باروری 6 (یعنی هر بانو در سن باروری به طور متوسط 6 فرزند داشت) در اوج جوانی جمعیت بود که این رقم در سال 1400 به 1.4 کاهش یافته است.
 
وی افزود: هم اکنون 70 درصد جمعیت کشور در بازه سنی 15 تا 64 سال قرار دارد که به آن "پنجره جمعیتی" گفته می شود، این وضعیت نشان می دهد 5 تا 6 سال آینده زمان طلایی برای اصلاح ساختار جمعیتی کشور است.
 
سرهنگ پاسدار کبیری ادامه داد: درصورتی که به این زمان طلایی اهمیت داده نشود دچار "سیاه چاله جمعیتی" خواهیم شد که برای خروج از ان 150 سال زمان نیاز است.
 
 
سرهنگ پاسدار کبیری با بیان اینکه  مقام معظم رهبری (مدظله العالی) حدود یک دهه قبل نسبت به تبعات سالخوردگی جمعیت ایران هشدار داد و از آن به عنوان آینده هولناک یاد کرد و خواستار ورود جدی دولتمردان برای اقدام در این خصوص شد اظهار داشت: از حدود 2 سال گذشته قانون جوانی جمعیت در مجلس مصوب و توسط دولت سیزدهم ابلاغ شده است.
 
وی افزود: با تبیین مشکلات پیری جمعیت "کارگروه جوانی جمعیت و پایداری خانوده" با سازماندهی کمیته های مختلف بهداشت  و درمان، حمایتی و اقتصادی، اجتماعی و قانونی و ... در استان توسط سازمان بسیج جامعه پزشکی راه اندازی شد.
 
وی اضافه کرد: با گذشت حدود 8 ماه از تشکیل این کارگروه، مطالبه گری درخصوص کم کاری دستگاه ها در تحقق جوانی جمعیت انجام شده است.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: فرهنگ سازی، تبیین و تبلیغ با مشارکت نهادهای فرهنگی و اقناع عمومی برای فرزنداوری از دیگر اهداف تشکیل این کارگروه است.

وی با اشاره به اینکه  سقط جنین به طور کل به سه طریق، خود به خودی، با مجوز پزشکی قانونی و  با به صورت عمدی و غیرقانونی انجام می شود گفت: هم اکنون درصد بالایی از سقط جنین ها بصورت عمدی، غیرقانونی و جنایی است که متاسفانه به صورت مخفیانه و زیرزمینی انجام می شود و خطرات مختلف جسمی، روحی و روانی حتی خطر مرگ برای مادر باردار به همراه دارد.

سرهنگ پاسدار کبیری خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از سقط های غیرقانونی، مراکز نفس(نجات فرزندان سقط) با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در سطح شهرستان های این استان راه اندازی شده است.

وی یادآور شد: مراکز نفس متشکل از افراد دغدغه مند و بسیجی  شامل پزشکان، متخصصان زنان و زایمان، روا نشناسان و روان پزشکان و ... می باشد.

وی افزود: در این مجموعه علاوه بر فرهنگ سازی برای مقابله با سقط جنین، مادرانی که قصد سقط جنین دارند شناسایی می شوند و اقدامات پشتیبانی، حمایتی و مداخله ای برای جلوگیری از سقط فرزندان سالم انجام می گیرد.

وی با بیان اینکه سقط فرزندان سالم به لحاظ شرعی و قانونی حرام و جرم است افزود: حمایت های پزشکی، درمانی و دارویی با مشارکت خیرین، اهدای بسته های معیشتی، تهیه سیسمونی و مکمل های غذایی از جمله موارد است که جهت حفظ  حیات جنین برای مادران انجام می شود.

به گفته وی؛ تیم های دکتر رهنمون و ایستگاه های سلامتی نیز علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی درمانی، نسبت به مشاوره و ترویج فرهنگ فرزندآوری در مناطق مختلف استان مشارکت می کنند.

برای مشاهده فیلم این گفتگو در برنامه تلویزیونی سبز قامتان از شبکه استانی جهانبین صدا و سیما اینجا کلیک کنید.
تعداد بازدید:
454
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal