مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۱۰/۷
1403/08/30
نزدیک به 70درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری و درمان هستند
وبدا؛ عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: از سال 1390 تا 1400 بررسی اپیدمیولوژیک روند 10 ساله سرطان‌های شایع در استان انجام و ترجمان دانش نتایج این طرح را در نشست خبری ارایه نمود.

به گزارش وبدا، دکتر علی احمدی اظهار داشت: بر اساس بررسی‌های انجام شده سرطان پوست، سرطان پستان، سرطان معده، کولون یا روده بزرگ و پروستات از سرطان‌های شایع در استان است.
 
احمدی اضافه کرد: میانگین سن ابتلا بیماران سرطانی در چهارمحال و بختیاری 59 سال اعلام شده که 57 درصد آنان را گروه سنی 30 تا 65 سال تشکیل می‌دهد.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده سرطان پوست، مثانه، پروستات و کولورکتال در مردان استان شایع است، عنوان کرد: سرطان سینه، تیروئید، پوست، کولورکتال و سرطان‌هایی با منشأ نامشخص در زنان چهارمحال و بختیاری شایع است.
 
وی بیان کرد: سالانه 10 تا 12 درصدی موارد ابتلا به سرطان در چهارمحال و بختیاری افزایش دارد که شبیه الگوی کشوری است.
 
احمدی با بیان اینکه سرطان سینه در چهارمحال و بختیاری افزایش 14 درصدی در این استان دارد، تصریح کرد: آشنا نمودن خانم‌ها با علائم و افزایش درک خطر و شرکت در غربالگری در پیشگیری از این بیمار مهم است.
 
استاد تمام اپیدمیولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت تشخیص زودرس سرطان، اظهار داشت: شناسایی توده‌های با قطر کمتر از 10 میلی‌متر احتمال بقا و زنده ماندن بالای 90 درصد بیماران را دارد.
 
وی یادآور شد: خودآزمایی سینه در سن 20 سالگی از دهه دوم و سوم مراجعه به پزشک و حداقل هر سه سال یکبار و از 40 سالگی به بالا مراجعه سالیانه به پزشک از دهه 45 تا 50 سالگی ماموگرافی باید انجام شود.
 
احمدی تأکید کرد: تغییر در عادات دفع، یبوست، اسهال غیر طبیعی به مدت طولانی، عدم بهبودی زخم‌ها در طولانی‌مدت، خونریزی و ترشح غیر طبیعی، احساس توده و برآمدگی در هر نقطه بدن به خصوص سینه، اشکال در بلع و هضم غذا، تغییر در رنگ و اندازه زگیل و خال‌ها، استفراغ، سرفه خونی، گرفتگی صدا به مدت طولانی، بی اشتهایی، کاهش وزن از علائم هشدار دهنده سرطان است.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شرکت مردم در غربالگری‌ها در شناسایی زودرس سرطان اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: افزایش سواد سلامت، کاهش مواجهه با عوامل سرطانزا و عوامل خطر؛ شناسایی به موقع بیماران در درمان این بیماری موثر است.
 
وی افزود: ترویج سبک زندگی سالم، پیشگیری از چاقی، داشتن تحرک، استفاده از وسایل حفاظت فردی در برابر تابش خورشید مانند کلاه لبه دار، عینک و کرم، مصرف سبزیجات و میوه و اجتناب از مصرف الکل، چای داغ، سیگار، تریاک، مصرف بی رویه غذاهای سرخ شده و فست فود، دودی و نمک دار از عوامل کاهش سرطان است.
 
احمدی با بیان اینکه قریب به 70 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری و درمان هستند، عنوان کرد: شناسایی این بیماریها در مراحل اولیه و خوش‌خیم؛ بقا بیماران را بیشتر و نزدیک 90 درصد می کند اما اگر دیر تشخیص داده شوند بقای عمر افراد پایین و بار مالی زیادی را با شیمی درمانی و رادیو تراپی به دنبال دارد.
 
مجری مطالعه کوهورت سلامت و بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم‌پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تنها ژنتیک عامل بیماری سرطان نیست، خاطرنشان کرد: سرطان یک بیماری مزمن و چند عاملی است که با رشد بی‌رویه و غیر قابل کنترل سلول‌های بدن شروع می‌شود و عوامل محیطی و سبک زندگی از فاکتورهای ژنتیک و ارثی در شیوع سرطانها اثرگذارتر است.

گفتنی است: هشتمین نشست خبری ترجمان و تبادل دانش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با محوریت ارائه طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته در سه ماهه دوم سال 1403 برگزار شد.
تعداد بازدید:
427
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:1 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal