.
پست الکترونیک
نقشه سایت
ورود اعضاء
.
دوباره تلاش کنید
EN
!!!b1!!!
!!!b1!!!
رياست
obj_main_block4254
معاونت ها
obj_newmain_block2373
دانشكده ها
obj_newmain_block2372
مراكز تحقيقاتي و پژوهشكده
obj_newmain_block2374
مراكز درماني
obj_newmain_block2370
شبكه ها
obj_newmain_block2375
كتابخانه ها
كتابخانه مركزي
كتابخانه ديجيتال
نرم افزار جامع کتابخانه
مراکز رشد
مركز رشد فناوري سلامت
نمایشگاه مجازی محصولات فناورانه
ارتباط با صنعت
كميته تحقيقات
کوهورت
درباره دانشگاه
تاریخچه
درباره دانشگاه
معرفی خدمات
برنامه راهبردی دانشگاه
بیاینه رسالت و اهداف دانشگاه
ساختار سازمانی
مدیران پاسخگو
مکاتبه مستقیم با ما
معرفی خدمات
۱۴۰۳/۸/۲۶
!!!b1!!!
!!!b1!!!
صفحه اصلي
مدير روابط عمومي
درباره روابط عمومي
معرفي همكاران
شرح وظايف
فصلنامه پژواك
فايل هاي آموزشي
گزارش عملكرد دانشگاه
پيام هاي تبريك و تسليت
سامانه هاي تلفني تحول سلامت
مديران روابط عمومي دانشگاه هاي علوم پزشكي
کتابچه آثار جشنواره زندگی و مقابله با کرونا
فیلم و گزارشات خبری صداوسیما
آلبوم تصاوير
پیوندهای ویژه
عملکرد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در دولت سیزدهم
دفترچه آزمونها
فصلنامه پژواك دانشگاه علوم پزشكي شهركرد
آواي سلامت
تيم رسانه اي بچه هاي مسجد
خبرگزاري بين المللي قرآن-ايكنا
درباره دانشگاه
پایگاه خبری اطلاع رسانی وزارت بهداشت
وب دا
›
توصیه های تغذیه ای پس از دریافت واکسن کرونا
1400/10/28
توصیه های تغذیه ای پس از دریافت واکسن کرونا
وبدا؛ رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: از جمله راهکارهای کاهش عوارض احتمالی پس از تزریق واکسن، داشتن یک برنامه غذایی متنوع و متعادل است.
به گزارش وبدا؛ عنایت الله کلیج رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از جمله راهکارهای کاهش عوارض احتمالی پس از تزریق واکسن کرونا، داشتن یک برنامه غذایی متنوع و متعادل است که می تواند باعث کاهش علایم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
بی اشتهایی، تهوع، استفراغ از جمله عوارضی است که امکان دارد پس از تزریق واکسن در همه گیری بیماری کووید 19 در افراد ایجاد شود.
در صورتی که میل کافی به خوردن غذا ندارید، می توانید از مغزها و خشکبار مانند فندق، گردو، پسته، بادام، توت خشک، نخود و کشمش، مویز و برگه میوه ها استفاده کنید البته افزودن آرد برنج، جوانه گندم، جوانه نخود و ادویه ها به ویژه گُلپر به انواع سوپ یا غذا نیز پیشنهاد می شود.
بهتر است به عنوان وعده صبحانه یا میان وعده از سمنو، شیر برنج همراه با سیاه دانه و کمی دارچین و یا شله زرد با خلال بادام و پسته نیز استفاده کنید.
برای کنترل بی اشتهایی می توانید مقداری چای همراه با لیمو و زنجبیل بنوشید. استفاده از سیب (به صورت پالوده)، انار، پرتقال، انجیر، لیموترش، انبه و کدو حلوایی نیز می تواند تأثیر زیادی در افزایش اشتها داشته باشد.
برای کنترل حالت تهوع، می توانید از تنقلات و غذاهای خشک، نشاسته ای و پُرنمک مانند چوب شور، کراکر و سیب زمینی استفاده کنید.
مصرف تکه های میوه یخ زده یا آبمیوه های رقیق شده همراه با یخ نیز می تواند مفید باشد و بهتر است از قرار گرفتن در معرض بوی غذاهایی که رایحه تندی دارند، خودداری کرده و غذاها را بهتر است سرد یا هم دما با حرارت اتاق مصرف کنید.
مصرف آبنبات هایی با طعم نعناع یا لیمو نیز در کاهش حالت تهوع تأثیر زیادی داشته باشد.
در صورت همراه بودن علایم با استفراغ، باید از خوردن و آشامیدن هر ماده غذایی یا نوشیدنی پرهیز شود.
پس از توقف استفراغ، می توانید کمی مایعات رقیق مانند آب مرغ یا گوشت، آب سیب یا ژلاتین استفاده کنید.
با گذشت هشت ساعت از قطع استفراغ، می توانید غذاهای جامد بی بو، کم چرب و کم فیبر مانند مرغ پخته، موز، نان تست و برشته، تخم مرغ آب پز و سفت، برنج، غلات پخته و ماست مصرف کنید.
بهتر است، تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم غذا در هر وعده را کاهش دهید و از مصرف غذای سنگین خودداری کنید. و استراحت کافی داشته باشید.
تغذیه یکی از عوامل بسیار مهم در امر پاسخ به ایمنی در بدن است. مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی می شود و با توجه به شرایط همه گیری بیماری کووید19 باید در رژیم غذایی به این مورد توجه داشت.
وضعیت وزنی فرد نیز در ریسک ابتلا به کرونا دخیل است؛ افرادی که دچار چاقی هستند، نسبت به افراد با وزن مناسب، بیشتر مستعد ابتلا به کووید19 و مرگ و میر ناشی از آن هستند.
یکی از علت های ابتلا به چاقی، مصرف زیاد غذا و همچنین مصرف زیاد روغن و چربی ها است که در این جا به راهکارهای کاهش مصرف این مواد در برنامه غذایی اشاره می کنیم:
• مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود؛ بنابراین روغن های جامد و نیمه جامد را حذف و از روغن های مایع گیاهی مانند روغن زیتون یا کلزا استفاده کنید.
• برای طبخ غذا باید از روغن مایع و برای سرخ کردن، از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.
• مصرف روغن را به کمترین میزان ممکن رسانده و غذاها را به صورت کم چرب تهیه کنید.
• غذا را به صورت آب پز، بخارپز یا تنوری تهیه کنید و در صورت تمایل به سرخ کردن، به تفت دادن آن با مقدار کمی روغن در زمان کوتاه اکتفا کنید.
• مصرف فست فودها از جمله سوسیس و کالباس، پیتزا و موارد مشابه را به حداکثر یک مرتبه در ماه، کاهش دهید.
• مصرف کره، خامه و سرشیر را به ویژه در وعده صبحانه به کمترین میزان ممکن برسانید.
• از لبنیات کم چرب و پاستوریزه استفاده کنید.
• پنیر خامه ای مملو از چربی است، به جای آن می توان از پنیر کم چرب و کم نمک استفاده کرد.
• کله پاچه و مغز حاوی مقادیر زیادی چربی است و مصرف آنها باید بسیار محدود شود.
• مصرف شیرینی ها و کیک های خامه ای را به مناسبت های خاص محدود کنید.
• سس های چرب مانند سس مایونز را کمتر مصرف کنید. بهتر است سالاد را با چاشنی هایی مانند آبلیمو، سرکه، آب نارنج و مقداری نمک و فلفل و سبزی های معطر نوش جان کنید.
• برای کاهش میزان چربی غذا می توان پوست مرغ و چربی قابل رؤیت گوشت را قبل از پخت جدا کرد.
انتهای پیام/ع
تعداد بازدید:
224
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+
A-
×
ورود اعضاء
ریاست
حوزه ریاست
درباره دانشگاه
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
مدیریت روابط عمومی (وب دا)
دبیرخانه هیات امناء دانشگاه
مدیریت امور بین الملل
مدیریت هسته گزینش
مدیریت حراست
مدیریت آمار و فن آوری اطلاعات
مدیریت امور حقوقی
دفتر امور زنان و خانواده
اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات
ستاد شاهد و امور ایثارگران
ستاد اقامه نماز دانشگاه
دبیرخانه هیات اجرائی جذب هیات علمی
دبیرخانه تخصصی سلامت و امنیت غذایی
سازمان اورژانس پیش بیمارستانی استان
واحد هماهنگی امور اقتصادی و جلب مشارکت های مردمی دانشگاه
ستاد مدیریت بحران و پدافند غیر عامل
مجمع خیرین سلامت استان
معاونت ها
معاونت آموزشی
مدیریت امورهیأت علمی
مرکز فن آوری های نوین آموزش علوم پزشکی
مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی
مدیریت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه
واحد استعداد درخشان و المپیاد
مرکز تعالی آموزش مجازی و هوش مصنوعی
معاونت بهداشتی
دفتر سلامت، ایمنی و محیط زیست(HSE)
اطلاع رسانی جوانی جمعیت
معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی
معاونت درمان
معاونت فرهنگی و دانشجویی
پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و دانشجویی(مفدا)
اداره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
معاونت غذا و دارو
معاونت تحقیقات و فناوری
کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی
اداره علم سنجی
مجلات علمی دانشگاه
کتابخانه دیجیتال
کتابخانه مرکزی
روابط بین الملل
سامانه Eprints
اداره انتشارات(کتب و نشریات)
مرکز رشد فناوری سلامت
مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت
مرکز مطالعه کهورت آینده نگرسلامت شهرکرد
مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر
پژوهشکده علوم پایه سلامت
مرکز تحقیقاتی بیوشیمی بالینی
مرکز تحقیقاتی سلولی و مولکولی
مرکز تحقیقات سرطان
مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی
آزمایشگاه جامع تحقیقات
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان هاجر
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کاشانی
مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
دفتر ارتباط با صنعت
کمیته مطالعات و تحقیقات سلامت زنان
مالکیت فکری
دانشکده ها
بهداشت
پزشکی
پرستاری و مامایی
علوم پزشکی بروجن
پیراپزشکی
دندانپزشکی
فناوری های نوین
مراکز تحقیقاتی
کمیته تحقیقات دانشجویی
مرکز مطالعه کوهورت آینده نگر سلامت عمومی شهرکرد
مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر
مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
مرکز تحقیقات مدل سازی در سلامت
مرکز تحقیقات سرطان
مرکز رشد فناوری سلامت
استارتآپ ویکند
پژوهشکده علوم پایه سلامت
پژوهشکده علوم پایه سلامت
مرکز تحقیقاتی بیوشیمی بالینی
مرکز تحقیقاتی سلولی و مولکولی
مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی
آزمایشگاه جامع تحقیقات
بیمارستانها
بیمارستان آیت اله کاشانی شهرکرد
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کاشانی
بیمارستان هاجر(س) شهرکرد
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان هاجر
بیمارستان ولی عصر(عج) بروجن
بیمارستان سیدالشهداء(ع) فارسان
بیمارستان سینا جونقان
بیمارستان شهداء لردگان
بیمارستان امام رضا(ع) اردل
بیمارستان امام جواد (ع)ناغان
بیمارستان شهید ارجمند مالخلیفه
بیمارستان امام سجاد (ع) کوهرنگ
کلینیک ها
کلینیک فوق تخصصی امام علی(ع)
کلینیک تخصصی دکتر سلطانی فارسان
کلینیک دندانپزشکی تخصصی صدف
سلامتکده طب ایرانی اکسیر
شبکه های بهداشت و درمان
شهرستان اردل
شهرستان بروجن
شهرستان بن
شهرستان سامان
شهرستان شهرکرد
شهرستان فارسان
شهرستان کوهرنگ
شهرستان کیار
شهرستان لردگان
شهرستان خانمیرزا
شهرستان فلارد
Powered by
Dorsa
Portal