.
پست الکترونیک
نقشه سایت
ورود اعضاء
.
دوباره تلاش کنید
EN
!!!b1!!!
!!!b1!!!
رياست
obj_main_block4254
معاونت ها
obj_newmain_block2373
دانشكده ها
obj_newmain_block2372
مراكز تحقيقاتي و پژوهشكده
obj_newmain_block2374
مراكز درماني
obj_newmain_block2370
شبكه ها
obj_newmain_block2375
كتابخانه ها
كتابخانه مركزي
كتابخانه ديجيتال
نرم افزار جامع کتابخانه
مراکز رشد
مركز رشد فناوري سلامت
نمایشگاه مجازی محصولات فناورانه
ارتباط با صنعت
كميته تحقيقات
کوهورت
درباره دانشگاه
تاریخچه
درباره دانشگاه
معرفی خدمات
برنامه راهبردی دانشگاه
بیاینه رسالت و اهداف دانشگاه
ساختار سازمانی
مدیران پاسخگو
مکاتبه مستقیم با ما
معرفی خدمات
۱۴۰۳/۸/۲۰
!!!b1!!!
!!!b1!!!
صفحه اصلي
مدير روابط عمومي
درباره روابط عمومي
معرفي همكاران
شرح وظايف
فصلنامه پژواك
فايل هاي آموزشي
گزارش عملكرد دانشگاه
پيام هاي تبريك و تسليت
سامانه هاي تلفني تحول سلامت
مديران روابط عمومي دانشگاه هاي علوم پزشكي
کتابچه آثار جشنواره زندگی و مقابله با کرونا
فیلم و گزارشات خبری صداوسیما
آلبوم تصاوير
پیوندهای ویژه
عملکرد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در دولت سیزدهم
دفترچه آزمونها
فصلنامه پژواك دانشگاه علوم پزشكي شهركرد
آواي سلامت
تيم رسانه اي بچه هاي مسجد
خبرگزاري بين المللي قرآن-ايكنا
درباره دانشگاه
پایگاه خبری اطلاع رسانی وزارت بهداشت
وب دا
›
با گرم شدن هوا؛ بیشتر از قبل مراقب ابتلا به اسهال و استفراغ باشید
1402/02/21
با گرم شدن هوا؛ بیشتر از قبل مراقب ابتلا به اسهال و استفراغ باشید
وبدا؛ سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به گرم شدن هوا، نسبت به افزایش ابتلا به بیماری اسهال و استفراغ هشدار داد.
به گزارش وبدا، دکتر علی احمدی گفت: از 12 تا 19 اردیبهشت ماه 1402 تعداد 14 مورد بیماری اسهال و استفراغ مرتبط با آب و مواد غذایی در روستاهای شاهقریه و دومکان تحت پوشش مرکز خدمات جامع سلامت مرادان شهرستان خانمیرزا شناسایی و اقدامات لازم بهداشتی و هماهنگی درون بخشی و برون بخشی با آبفا انجام شد.
وی افزود: با توجه به گرم شدن هوا و دسترسی به میوه های فصل بهار و همچنین ورود عشایر به استان، رعایت بهداشت موادغذایی و استفاده از آب سالم و مطمئن و استفاده از لبنیات پاستوریزه ضروری است.
وی به راهبردهای پیشگیرانه اشاره کرد و گفت: جهت پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بوسیله آب و مواد غذایی و بیماری های مشترک انسان و حیوانات از جمله بیماریهای اسهالی، تب مالت و حفظ سلامت خود و اطرافیان در منزل، تفریحگاه ها، پارکها و در حین مسافرت، همیشه از آب لوله کشی تصفیه شده و لبنیات پاستوریزه استفاده کنید و چنانچه از سلامت آب در دسترس، اطمینان ندارید و از آب چاه، آب تانکرهای غیر کلر زده، آب چشمه ها، آب قناتها و ... استفاده میکنید، ابتدا آنرا به مدت 30 دقیقه جوشانده و پس از سرد کردن مصرف کنید و یا با استفاده از کلرمادر آن را قابل استفاده نمایید. کلرمادر و دستور مصرف را می توان از مراکز بهداشتی تهیه نمود.
وی افزود: از یخهای قالبی و کارخانهای غیر بهداشتی پرهیز کنید، زیرا در آب مصرفی، مراحل تولید و عرضه آن احتمال آلودگی به میکروب وبا و یا سایر میکروبها وجود دارد.
دکتر احمدی اضافه کرد: هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید و یا از نوشیدنیها و غذاهای با بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده نمایید و در رودخانهها یا آبهای مشکوک به هیچ عنوان شنا نکنید. همچنین از آشامیدن آبهای مشکوک در پارک ها، باغها و فضای سبز و از مصرف آب آشامیدنی که در منبعهای آب و سقاخانههای کنار خیابان که دارای لیوان مشترک هستند و آبی که در اتوبوسهای بین شهری که با استفاده ظروف عمومی و از یخهای قالبی برای سرد کردن آن، عرضه میشود، جداً خودداری نمایید.
وی یادآور شد: همیشه از لیوان و ظروف و قاشق و چنگال شخصی استفاده کنید و از مصرف مواد غذایی آماده، آب میوه و آب هویج، آب زرشک، معجون، فالوده، بستنیهای غیرپاستوریزه و غیر کارخانه ای، بلال، فال گردو، ساندویچ، سالاد و دیگر مواد خوراکی و نوشیدنیهایی که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه میگردد جداً خودداری نمایید.
وی با اشاره به مصرف شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه گفت: شیرمحلی را به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف بجوشانید.
وی افزود سبزیجات، کاهو، کلم، خیار، گوجه فرنگی و صیفی جات قبل از مصرف حتما باید شستشو و ضدعفونی گردند و از مصرف سبزیجات محلی خام خودداری گردد و در صورت لزوم آن را ضد عفونی نموده و سپس مصرف نمایید.
دکتر احمدی تاکید کرد: در موقع خرید و حمل مواد غذایی، اقلامی مثل نان را که قابل شستشو و پختن مجدد نیستند را در کنار میوه و سبزیجات نشسته و گوشت خام قرار ندهید، و در مراسم عمومی همانند جشن ها، عروسیها و ... حتی المقدور از مصرف سبزیجات، سالاد، میوه و بستنی خودداری نمایید، مگر آن که کاملاً از شسته و ضد عفونی شدن و پاستوریزه بودن آنان اطمینان حاصل نمایید.
وی گفت: حتی الامکان از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده کنید و غذاها و مواد خوراکی باید تازه به تازه و به اندازه نیاز در یخچال و در ظروف سر بسته، دور از مگس و حشرات نگهداری شود.
رئیس مرکز بهداشت گفت: از قرار دادن سبزی و میوه جات نشسته و ضد عفونی نشده در یخچال جداً خودداری کنید، و قبل از غذا خوردن و دست زدن به مواد غذایی، دستهای خود را با آب و صابون خوب بشویید.
وی تصریح کرد: قبل از تهیه، توزیع وخوردن غذا و قبل ازغذا یا شیردادن به کودک حتماً دستها را با آب و صابون بشویید همچنین دستهارابعدازاجابت مزاج (رفتن به توالت)، شستن و تمیزکردن کودک و بعد از دست زدن به مواد غذایی خام نظیر سبزیجات، گوشت، ماهی ومرغ با آب و صابون بشویید.
دکتر احمدی با تاکید بر اینکه زباله را در کیسههای مخصوص زباله جمع آوری و از انباشت آن خودداری کرده و در محل مخصوص جمع آوری زباله قرار دهید گفت: ضمن رعایت بهداشت فردی، از شنا کردن در استخرها، رودخانه ها، نهرها و یا جویهای آلوده خودداری نمایید و حتی المقدور از سفر کردن در هنگام بیماری اجتناب کنید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: افرادی که دچار ضعف و نقص سیستم ایمنی و عمومی بدن هستند، مانند مبتلایان به ایدز، هپاتیت، پیوند اعضایی ها، مصرف کنندگان داروهای شیمی درمانی و رادیوتراپی، دیالیزی ها، دیابتیها و مبتلایان به بیماریهای قلبی بیشتر در معرض خطر هستند و بیش از دیگران باید اصول بهداشت فردی را رعایت کنند.
وی توصیه کرد: در صورت ضرورت سفر؛ توصیههای بهداشتی را کاملاً رعایت نمایید چراکه در فصل بهار و تابستان شیوع وبا، حصبه و بیماریهای اسهالی جدی است.
دکتر احمدی به خنک نمودن هوای محیط در حد کمتر از 25 درجه و کم کردن رطوبت هوا به کمتر از 50 درصد در کنترل شیوع وبا و بیماری های شبه وبا اشاره کرد و افزود: اسیدی نگه داشتن فضای معده (مصرف لیموترش تازه و دوغ پاستوریزه به همراه غذا) تا حد زیادی میکروب وبا را از بین میبرد.
وی با اشاره به اینکه تجویز آنتی بیوتیک مناسب باید توسط پزشک صورت بگیرد گفت: بیماری وبا به مدت 1 الی 3 هفته (یعنی زمانی که میکروب در مدفوع یافت میشود) مسری است.
دکتر احمدی اظهار داشت: با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید. در صورتی که فرد مبتلا به وبا به موقع به پزشک مراجعه کند درمان قطعی این بیماری امکان پذیر است. همچنین مهمترین مشکل اساسی در بیماری وبا از دست دادن شدید مایعات و الکترولیتهای بدن میباشد، لذا پیش از رساندن بیمار به پزشک خوراندن مایعات فراوان و محلول ORS به بیمار الزامی میباشد.
وی خاطرنشان کرد: بدون تجویز پزشک از مصرف قرصهای ضد اسهال به هر نحو خودداری کنید. بسیاری از افراد به دلیل خود درمانی و استفاده از برخی داروهای ضد اسهال در این بیماری دچار مشکلات حاد شده و باعث از دست رفتن زمان که برایشان فوق العاده حیاتی است میشوند. زیرا مصرف این داروها موجب میشود میکروب فرصت بیشتری در روده برای تکثیر و دفع سم پیدا کند و بیماری تشدید شود.
دکتر احمدی در پایان گفت: گزارش سریع موارد بیماری وبا و موارد اسهالی به مراکز ذیصلاح از مهمترین عوامل پیشگیری است چرا که نتیجه آن بیماریابی زودرس در جامعه و درمان سریع در مورد بیماری خواهد بود.
تعداد بازدید:
261
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+
A-
×
ورود اعضاء
ریاست
حوزه ریاست
درباره دانشگاه
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
مدیریت روابط عمومی (وب دا)
دبیرخانه هیات امناء دانشگاه
مدیریت امور بین الملل
مدیریت هسته گزینش
مدیریت حراست
مدیریت آمار و فن آوری اطلاعات
مدیریت امور حقوقی
دفتر امور زنان و خانواده
اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات
ستاد شاهد و امور ایثارگران
ستاد اقامه نماز دانشگاه
دبیرخانه هیات اجرائی جذب هیات علمی
دبیرخانه تخصصی سلامت و امنیت غذایی
سازمان اورژانس پیش بیمارستانی استان
واحد هماهنگی امور اقتصادی و جلب مشارکت های مردمی دانشگاه
ستاد مدیریت بحران و پدافند غیر عامل
مجمع خیرین سلامت استان
معاونت ها
معاونت آموزشی
مدیریت امورهیأت علمی
مرکز فن آوری های نوین آموزش علوم پزشکی
مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی
مدیریت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه
واحد استعداد درخشان و المپیاد
مرکز تعالی آموزش مجازی و هوش مصنوعی
معاونت بهداشتی
دفتر سلامت، ایمنی و محیط زیست(HSE)
اطلاع رسانی جوانی جمعیت
معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی
معاونت درمان
معاونت فرهنگی و دانشجویی
پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و دانشجویی(مفدا)
اداره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
معاونت غذا و دارو
معاونت تحقیقات و فناوری
کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی
اداره علم سنجی
مجلات علمی دانشگاه
کتابخانه دیجیتال
کتابخانه مرکزی
روابط بین الملل
سامانه Eprints
اداره انتشارات(کتب و نشریات)
مرکز رشد فناوری سلامت
مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت
مرکز مطالعه کهورت آینده نگرسلامت شهرکرد
مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر
پژوهشکده علوم پایه سلامت
مرکز تحقیقاتی بیوشیمی بالینی
مرکز تحقیقاتی سلولی و مولکولی
مرکز تحقیقات سرطان
مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی
آزمایشگاه جامع تحقیقات
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان هاجر
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کاشانی
مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
دفتر ارتباط با صنعت
کمیته مطالعات و تحقیقات سلامت زنان
مالکیت فکری
دانشکده ها
بهداشت
پزشکی
پرستاری و مامایی
علوم پزشکی بروجن
پیراپزشکی
دندانپزشکی
فناوری های نوین
مراکز تحقیقاتی
کمیته تحقیقات دانشجویی
مرکز مطالعه کوهورت آینده نگر سلامت عمومی شهرکرد
مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر
مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
مرکز تحقیقات مدل سازی در سلامت
مرکز تحقیقات سرطان
مرکز رشد فناوری سلامت
استارتآپ ویکند
پژوهشکده علوم پایه سلامت
پژوهشکده علوم پایه سلامت
مرکز تحقیقاتی بیوشیمی بالینی
مرکز تحقیقاتی سلولی و مولکولی
مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی
آزمایشگاه جامع تحقیقات
بیمارستانها
بیمارستان آیت اله کاشانی شهرکرد
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کاشانی
بیمارستان هاجر(س) شهرکرد
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان هاجر
بیمارستان ولی عصر(عج) بروجن
بیمارستان سیدالشهداء(ع) فارسان
بیمارستان سینا جونقان
بیمارستان شهداء لردگان
بیمارستان امام رضا(ع) اردل
بیمارستان امام جواد (ع)ناغان
بیمارستان شهید ارجمند مالخلیفه
بیمارستان امام سجاد (ع) کوهرنگ
کلینیک ها
کلینیک فوق تخصصی امام علی(ع)
کلینیک تخصصی دکتر سلطانی فارسان
کلینیک دندانپزشکی تخصصی صدف
سلامتکده طب ایرانی اکسیر
شبکه های بهداشت و درمان
شهرستان اردل
شهرستان بروجن
شهرستان بن
شهرستان سامان
شهرستان شهرکرد
شهرستان فارسان
شهرستان کوهرنگ
شهرستان کیار
شهرستان لردگان
شهرستان خانمیرزا
شهرستان فلارد
Powered by
Dorsa
Portal