معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۲/۸
1395/10/04
كارگاه يك روزه بيماري آنفلوانزا در شهركرد برگزار شد

به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشتي؛ اين گردهمايي روز سه شنبه سي ام آذرماه با حضور كارشناس مسئول اداره مراقبت بيماري­هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و كارشناس ارشد وزارت در ارتباط با بيماري آنفلوانزا، مديران و مربيان بهداشت مدارس و مسئولين و كارشناسان شاغل در مراكز بهداشتي و درماني استان در سالن ابن سيناي مجتمع رحمتيه دانشگاه علوم پزشكي شهركرد برگزار شد.

رياست دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در اين گردهمايي گفت: آنفلوانزا بواسطه قدرت  بالاي آن براي اپيدمي شدن و ايجاد كشتار، امروز به عنوان موضوعات جدي در سطح دنيا مطرح مي­باشد.

دكترمرتضي هاشم­زاده افزود: بررسي سوابق بيماري­ها در بسياري از كشورها نشان مي­دهد در مواجه با بيماري­هاي عفوني اولين اقدام موثر ارتقاء سواد سلامت و آگاهي بخشي به عموم است و پس از آن توجه به خود مراقبتي بيشترين اهميت را پيدا مي­كند.

وي تصريح كرد: ساير اقدامات نيز به عملكرد حكومت، NGOها و انجمن ها و به شكل گسترده تر به عموم مردم باز مي­گردد.

دكترهاشم­ زاده با بيان اينكه در خصوص بيماري آنفلوانزا زيرساختهاي لازم در سطح كشور و استان فراهم نيست افزود: بروز هرگونه طغيان در ارتباط با اين بيماري و حتي بيماري هاي ساده تر مي تواند روند ارائه خدمات حوزه سلامت را به شدت مختل نمايد.

وي، با اشاره به تجربه اخير مراكز بهداشتي درماني در شيوع بيماري شگلوز در استان هاي اصفهان و چهارمحال و بختياري افزود: متاسفانه در ارتباط با سلامت و نحوه برخورد در بحران ها برنامه ريزي مناسبي نداريم و اين در حالي است توجه به زيرساختهاي حوزه سلامت امري ضروري است.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در ادامه، عملكرد دستگاه ها در بحث پدافند غير عامل و برخورد با حملات بيوتروريسم را نيز ضعيف ارزيابي كرد.

دكترهاشم­زاده اظهار داشت: گسترش و سرعت ارتباطات و امكان انتقال بيماري ها در كمترين زمان ممكن از دورترين مناطق دنيا به كشور بر لزوم توجه هرچه بيشتر به مسائل حوزه بهداشت و پيشگيري مي افزايد.

وي گفت: در ارتباط با آنفلوانزا،‌ آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان با توجه به امكان انتقال بيماري از طريق پرندگان مهاجر و سرعت انتقال بيماري، حائز اهميت است.

به گفته وي، در حال حاضر اين نوع از آنفلوانزا در 10 استان كشور از مرغداري ها و مراكزنگهداري مرغهاي گوشتي و تخمي گزارش شده است اگرچه تاكنون گزارشي در ارتباط با مرگ و مير نداشته ايم.

وي تصريح كرد: شيوع اين بيماري مي تواند مراكز توليدي و اقتصاد را به نابودي بكشاند لذا توجه به نكات بهداشتي و رعايت ايمني مي تواند از ورود خسارات جدي به حوزه سلامت و اقتصاد پيشگيري نمايد.

وي توصيه كرد: در كنار اقدامات موثر سازمان دامپزشكي، مردم ضمن رعايت بهداشت فردي و توجه بيشتر به پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي واگير شايع در فصل سرما از خوردن تخم مرغ عسلي خودداري و براي تهيه غذاي سعي كنند گوشت مرغ را به خوبي بپزند.

دكتر هاشم­زاده با بيان اينكه هنوز براي بسياري از بيماري­هاي نوظهور واكسني توليد نشده است افزود: در شرايط كنوني بهترين راه مقابله پيشگيري است.

كارشناس ارشد وزارت بهداشت در ارتباط با بيماري آنفلوانزا و متخصص بيماري هاي عفوني در گردهمايي يكروزه اين بيماري در شهركرد گفت: در تمامي نقاط دنيا در فصول سرد سال 5 تا 10 درصد جامعه به آنفلوانزا مبتلا مي شوند.

دكترفرشيد رضايي افزود: در گروه اطفال 15 تا 20 درصد و در گروه بيماران خاص و افراد كهن سال نيز شيوع اين بيماري تا 50 درصد گزارش شده است.

وي اضافه كرد: بيماري هاي عفوني با علم سابق قابل پاسخگويي نيست و نحوه مديريت و اطلاعات بايد به روش هاي نوين و پيشرفته صورت بگيرد.

وي تصريح كرد: بيماري آنفلوانزا از 400 سال پيش از ميلاد وجود داشته است و هر ساله شيوع هايي در سطح دنيا داشته است.

دكتر رضايي افزود: توان ويروس براي جهش ژني درمان آن را مشكل كرده و هر چند سال يكبار با رخ دادن يك جهش ژني جديد روش درماني متناسب با آن مورد نياز است لذا ضروري است كشورها آمادگي لازم براي پيشگيري، كنترل و درمان آنفلوانزا را داشته باشند.

وي، با تشريح انواع ويروس آنفلوانزا گفت: ويروس هاي آنفلوانزا مي توانند با گونه هاي حيواني تركيب و پاندمي بدهند.

دكتر رضايي در ارتباط با آنفلوانزاي فوق حاد تنفسي گفت: به محض روشن شدن شعله آنفلوانزا در مراكز نگهداري پرندگان كشتار  و معدوم سازي بايد صورت بگيرد در غير اين صورت امكان شيوع انساني و بالا رفتن ميزان مرگ و مير وجود خواهد داشت.

وي، واكسيناسيون را از بهترين و موثرترين راه هاي پيشگيري و كاهش خطر آنفلوانزا دانست و افزود: ساير اقدامات پيشگيرانه شامل: جلوگيري از گسترش در جامعه و رعايت يكسري نكات مانند پوشاندن دهان و بيني بعنوان منبع گسترش ويروس حين سرفه و عطسه و شستن مرتب دستها مي باشد.

دكتر رضايي، آموزش عمومي ،‌ ترويج رفتارهاي بهداشتي و كنترل شايعات و ايجاد آرامش و شناسايي و دسترسي گروه هاي پر خطر به واكسيناسيون و پيشگيري از طغيان در مراكز تجمعي را از ديگر اقدامات موثر در پيشگيري و كنترل بيماري دانست.

وي،رعايت زنجيره سرماي واكسن را براي موثر واقع شدن واكسيناسيون ضروري دانست و افزود: نوع واكسن هاي موجود در كشور تنها سيستم خوني را تحريك مي كند و نمي تواند در افراد ايجاد بيماري كند.

به گفته وي، تزريق واكسن توسط گروه هدف موجب تقويت سيستم ايمني افراد مي شود.

به گفته وي، در چهارمحال و بختياري تا كنون گزارشي از آنفلوانزاي پرندگان نشده است.

وي اظهار داشت: تجربه 50 سال پيش فراموش شدني نيست كه بررسي ها حاكي از اين بود كه با پيشرفت هاي حاصل شده در علم پزشكي در آينده بيماري هاي عفوني نخواهيم داشت و سرمايه گذاري ها بايد به سمت بيماري هاي غير واگير سوق پيدا كند حال آنكه امروز همچنان شاهد بيماري هاي ويروسي و قارچي هستيم.

 دكتر رضايي گفت: بيماري مرس همچنان شيوع دارد و در عربستان بويژه در فصل سرد سال طغيان هاي كوچكي رخ مي دهذد.

وي تصريح كرد: با وجود قاچاق شتر و امكان انتقال بيماري از طريق تماس با شتر و ذبح آن و از طريق مصرف محصولات لبني شتر توجه بيشتر به اين بيماري لازم است و پزشكان در صورت مشاهده موارد مشكوك بايد ضمن نمونه گيري و انجام آزمايشات لازم درمان بيمار را شروع نمايند.

كارشناس اداره مراقبت از بيماري هاي وزارت بهداشت نيز در ادامه ، با اشاره آمار بالاي ميزان مرگ و مير ناشي از ابتلاي به بيماري آنفولانزا گفت: ويروس آنفلوانزا قابليت تركيب شدن با ويروس هاي حيواني و تغيير را دارد و بدن در برابر اين ويروس هاي جديد و نوظهور مقاومت نداشته و تهديد به مرگ مي شود.

دكتر محمد نصر دادرس افزود: اين بيماري خطرناك در عين حال با روش هاي بسيار ساده قابل پيشگيري است.

وي ادامه داد: بيش از 90 درصد بيماري هاي واگيردار با رعايت نكات ساده بهداشتي و دستورات ديني قابل پيشگيري هستند.

گفتني است، مرس MERS يا سندروم تنفسي خاورميانه Middle East respiratory syndrome نام يك نوع بيماري تنفسي است كه مبتلايان به اين ويروس دچار تنگي نفس ، تب و سرفه مي شوند.

تعداد بازدید:
111
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : شهركرد، ميدان انقلاب، معاونت بهداشتي
كدپستي :         تلفن :32224591-038
دور نگار:32224492-038
behdasht@skums.ac.ir
تاریخ بروز رسانی 1403/02/07
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal