دانشکده فناوری های نوین
۱۴۰۳/۱۱/۳
رسالت و اهداف
 

 


 رسالت و اهداف

 معرفی رشته تخصصی پزشکی مولکولی

رشته پزشکی مولکولی در مقطع دکتری تخصصی (pH.D) یک علم میان رشته­ای تخصصی است که به دنبال درک علل و مکانیسم بیماری­ها و اختلالات مختلف در سطح مولکولی، انجام تحقیقات پایه­ای و ابداع روش­های مختلف در سطح مولکولی، انجام تحقیقات پایه­ای و ابداع روش­های مختلف در زمینه­های پیشگیری ، تشخیص و کمک به درمان بیماری­ها و اختلالات می­باشد. انتقال دانش پزشکی مولکولی از طریق ترکیب آموزش و پژوهش­های پایه و بالینی با تأکید بر یادگیری فعال و تحقیق به روز به گسترش مرزهای دانش پزشکی و نهایتا ارتقاء سطح سلامت جامعه کمک شایانی خواهد نمود.

 تاریخچه و سیر تکاملی دوره در جهان و ایران

هر چند مفهوم پزشکی مولکولی از سال 1949 مطرح شده است ولی بخش عمده رشد و توسعه این رشته علمی در کشورهای مختلف جهان بخصوص کشورهای اروپایی و آمریکا طی سالیان اخیر بوقوع پیوسته است. با توجه به اهمیت راهبردی این رشته، هر ساله تعداد قابل توجهی از دانشگاه­ها در سطح دنیا در این مقطع دانشجو می­پذیرند. این رشته از سال 1387 در ایران راه­اندازی شده و با توجه به نیاز مبرم دانش­آموختگان این رشته هر ساله بر تعداد دانشگاه­هایی که به تربیت دانشجو در این مقطع تحصیلی مشغولند افزوده می­شود.

 فلسفه (ارزش­ها و باورها)

خلاقیت و نوآوری و توان تجزیه و تحلیل آموخته­ها و یافته­ها و طراحی تحقیقاتی که با استفاده از علم پزشکی مولکولی منجر به رفع مشکلات مرتبط با سلامت مردم می­شوند، در زمره ارزش­های حاکم بر این رشته هستند. در این راستا دانش آموختگان بر عدالت اجتماعی و برابری انسان­ها، حفظ حقوق بیماران صرف نظر از سن، جنس، رنگ، نژاد، فرهنگ و مذهب تأکید دارند و هرگونه فعالیت آن­ها با عنایت به پاسداری از کرامت انسان­ها خواهد بود.

 دورنما (چشم انداز)

در ده سال آینده این رشته دارای دانش آموختگانی خواهد بود که با بهره­گیری از ادغام فعالیت­های تحقیقاتی پایه و بالینی، ضمن تثبیت و ارتقای جایگاه رشته در جامعه علمی، در گسترش مرزهای دانش در زمینه پزشکی مولکولی در منطقه مطرحند و رتبه کشور را در این زمینه به رتبه برتر ارتقاء خواهند داد.

 رسالت (مأموریت)

رسالت این رشته تربیت نیروی انسانی آگاه، توانمند و متعهد در سطح دکتری تخصصی (Ph.D) است که بتوانند مطابق با نیازهای زمان و جامعه، تحقیقات مربوط به رشته پزشکی را در سطح سلولی و مولکولی طراحی و هدایت نمایند.

 اهداف کلی گروه پزشکی مولکولی

در طی جلسات بازبینی گروه پزشکی مولکولی، رسالت و اهداف گروه به شرح زیر بیان گردید:

دکتری تخصصی پزشکی مولکولی، شاخه وسیعی از دانش پزشکی است که علوم پایه و پزشکی بالینی را درجهت شناسایی اساس مولکولی و ژنتیکی بیماری­ها به منظور یافتن راه­های پیشگیری،تشخیص و مداخله­های مولکولی برای اصلاح بیماری­ها به کار می­گیرد. تلفیق خلاقیت و انتقال دانش مولکولی از طریق ترکیب آموزش و پژوهش­های پایه و بالینی با تأکید بر یادگیری فعال و تحقیق به روز به گسترش مرزهای دانش در حیطه علم پزشکی مولکولی کمک می­کند.

مهم­ترین هدف این رشته فراهم ساختن عرصه آموزش و پژوهش در راستای بررسی بیماری­ها و عوامل ایجاد کننده در سطح مولکولی است که با تربیت نیروی انسانی آگاه و توانمند و متعهد در سطح دکتری تخصصی میسر خواهد شد تا بتوانند مطابق با نیازهای زمان و جامعه، تحقیقات مربوط به رشته پزشکی را در سطح سلولی و مولکولی طراحی و هدایت نمایند. چشم انداز این رشته در ده سال آینده تربیت دانش آموختگانی است که بهره گیری از فعالیت­های تحقیقاتی پایه و بالینی، ضمن تثبیت و ارتقای جایگاه رشته در جامعه علمی، در گسترش مرزهای دانش در زمینه پزشکی مولکولی در منطقه معرفی شود و رتبه کشور را در این زمینه به رتبه برتر ارتقای علمی برساند.

v هدف اصلی، تربیت نیروی انسانی متخصص کارآمد و صاحب نظر در امور آموزشی و پژوهشی رشته پزشکی مولکولی مطابق با نیازهای زمان و جامعه است که دانش آموختگان آن قادر باشند:

· دانش مرتبط با رشته را به صورت روزآمد کسب و آن را در جهت گسترش مرزهای دانش و ارتقای سلامت به کار گیرند.

· روش­های پیشرفته تحقیقات در پزشکی مولکولی را با مد نظر قرار دادن اولویت­های ملی به جامعه علمی ارئه نمایند.

· آموخته­ها و یافته­های علمی مرتبط را مورد نقد و بررسی علمی قرار دهند.

· فنون، روش­ها و مفاهیم مرتبط با پزشکی مولکولی را به ذی­نفعان آموزش دهند.

· روش­های خلاق را در آموزش­ها و پژوهش­های خود به کار گیرند.

v پزشکی مولکولی حوزه­های تحقیقاتی کلاسیک مانند ایمونولوژی، بیوشیمی، نانوزیست پزشکی، زیست شناسی سلولی و مولکولی، ژنتیک و رشته های پزشکی را ترکیب می­کند که ابزاری منحصر به فرد در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری­های انسانی ارائه می­دهد و پزشکی ترجمه­ای و شخصی را ارائه می­دهد.

v برنامه دکتری پزشکی مولکولی در یک فضای آموزشی پیشرفته دوستانه است و دانش و مهارت فراگیران را در زمینه زیست شناسی سلولی مولکولی و همچنین فیزیولوژی متابولیک و آسیب شناسی در سطح سلولی، مولکولی و اندامی با کاربردهای مستقیم در تحقیقات مرتبط با بیماری­ها افزایش می دهد.

 نقش دانش­آموختگان دکتری پزشکی مولکولی در جامعه

دانش­آموختگان این رشته نقش­های آموزشی، پژوهشی و خدماتی را در جامعه ایفا خواهند نمود.

وظایف حرفه­ای دانش­آموختگان به ترتیب هر نقش به شرح زیر است:

 نقش آموزشی

· آموزش علم پزشکی مولکولی در مقاطع تحصیلی مختلف

· تهیه طرح درس و مشارکت در تهیه درسنامه آموزشی برای دروس نظری و عملی در مقاطع تحصیلی مرتبط

· تعیین اولویت­های کشوری در زمینه آموزش پزشکی مولکولی

· بکارگیری روش­های نوین آموزش پزشکی مولکولی

· برقراری ارتباط با مراکز آموزشی مربوط به رشته در داخل و خارج از کشور

 نقش پژوهشی

· طراحی، تدوین و اجرا و ارزشیابی تحقیقات مرتبط با پزشکی کولکولی و انتشار نتایج آن

· تعیین اولویت­های پژوهشی

 نقش خدماتی

· همکاری در ارایه خدمت در آزمایشگاه­های مختلف تشخیصی در رشته مربوطه

· ارائه خدمت در آزمایشگاه­های تحقیقاتی مراکز و صنایع مرتبط با رشته

· شناسایی و بهبود روش­های آزمایشگاهی و تشخیصی در پزشکی مولکولی

· هدایت تیم­های تحقیقاتی و پایان­نامه­های دانشجویی در زمینه پزشکی مولکولی

تاریخ به روز رسانی: 1403/01/26
تعداد بازدید: 3042
آدرس : شهركرد، رحمتيه، دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، دانشكده فناوري هاي نوين
كدپستي :                       تلفن :33331471-038
دور نگار :  33331471 -038
advancedschool@skums.ac.ir
تاریخ بروز رسانی 1403/11/03
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal