مدیریت آمار و فناوری اطلاعات
۱۴۰۳/۱۰/۲
نرم افزارهاي آمار

معرفي نرم افزار spss:

spss مخفف عبارت Sciences Statistical Package for the Social به معني بسته ي آماري براي علوم اجتماعي مي باشد. پس از خريداري شدن شركت سازنده اين نرم افزار توسط IBM در ۲۸ جولاي ۲۰۰۹ اين نرم افزار با نام PASW كه مخفف Predictive Analytics SoftWare است منتشر شد. اما در نسخه ۱۹ دوباره نام SPSS Statistics را اختيار كرد.

SPSS از جمله نرم‌افزارهايي است كه براي تحليل‌هاي آماري در علوم اجتماعي، به صورت بسيار گسترده‌اي استفاده مي‌شود. اين نرم‌افزار توسط پژوهشگران بازار و داد و ستد، پژوهشگران سلامتي، شركت‌هاي نقشه ‌برداري، دولتي، پژوهشگران آموزشي، سازمان‌هاي بازاريابي و ... به كار مي‌ رود. افزون بر تحليل‌هاي آماري، مديريت داده‌ها و مستندسازي داده‌ها نيز از ويژگي‌هاي نرم‌افزار هستند.

قابليت‌هاي نرم افزار SPSS به ‌شرح زير است:

  • تهيه خلاصه‌هاي آماري مانند گراف‌ها، جداول‌، آماره‌ها و ...
  • انواع توابع رياضي مانند قدر مطلق، تابع علامت، لگاريتم، توابع مثلثاتي و ...
  • تهيه انواع جداول سفارشي مانند جداول فراواني، فراواني تجمعي، درصد فراواني و ...
  • انواع توزيع‌هاي آماري شامل توزيع‌هاي گسسته و پيوسته
  • تهيه انواع طرح‌هاي آماري
  • انجام آناليز واريانس يكطرفه، دوطرفه، چندطرفه و آناليز كوواريانس
  • تكنيك‌هاي تجزيه و تحليل سري‌هاي زماني
  • ايجاد داده‌هاي تصادفي و پيوسته
  • محاسبه انواع آماره‌هاي توصيفي
  • انواع آزمون‌هاي مرتبط با مقايسه ميانگين بين دو يا چند جامعه مستقل و وابسته
  • قابليت مبادله اطلاعات با نرم‌افزارهاي ديگر
  • برازش انواع مختلف رگرسيون

لينك دانلود نرم افزار

IBM SPSS Statistics v۲۳.۰

-----------------------------------------------------------------------------

معرفي نرم افزار SAS:

SAS مخفف Statistical Analysis System ، يك نرم افزار قدرتمند آماري است.  اين نرم افزار بيشتر روشهاي رايج آماري را پوشش مي دهد و كاربر مي‌تواند فرمانهاي خاصي را كه متناسب با نيازهايش باشد انتخاب نموده و به‌كار گيرد.گزينه ها و زيرگزينه‌هاي متعددي در SAS وجود دارد كه كاربر را قادر مي‌سازد تا تجزيه و تحليلهاي آماري و غير آماري را در سطوح مختلفي از نظر پيچيدگي و جزئيات انجام دهد . انواع تجزيه و تحليلهاي سريهاي زماني ،‌انواع مدلهاي خطي و غير خطي ،روشهاي چند متغيره پيوسته و گسسته ،‌كنترل كيفيت ،‌آمار توصيفي، انواع تحليلهاي گرافيكي و نموداري ،‌انواع تحليلهاي ماتريسي و … را مي‌توان توسط اين نرم افزار انجام داد. بر خلاف نرم افزارهايي مانند Minitab و Spss كه ارتباط كاربر با نرم افزار از طريق منوها و جعبه هاي محاوره‌اي صورت مي‌گيرد ،‌SAS احتياج به برنامه نويسي دارد. پس از نسخه تحت Dos ، تاكنون نسخه‌هاي ۶.۱۲ ، ۷ ، ۸ ، ۹.۱ و ۹.۲ از اين نرم افزار كه تحت ويندوز هستند نيز وارد بازار شده است . البته درنسخه‌هاي ۷ , ۸، ۹.۱ و ۹.۲ برخي دستورات به صورت منو ارائه شده است اما روش اصلي در كار با SAS برنامه نويسي است. از مهمترين مزاياي اين نرم افزار قابل استفاده بودن آن براي همه كاربران اعم از مبتدي و پيشرفته است . از محاسن ديگر اين نرم افزار امكان برنامه نويسي براي تحليلهاي پيشرفته آماري و علي‌الخصوص برنامه نويسي جهت تحليلهاي ماتريسي است . ولي SAS در برخي زمينه ها از جمله در زمينه گرافيكي از ساير نرم‌افزارها نظير Splus ضعيف تر است. در كل نرم افزار SAS يكي از قويترين نرم افزارهاي آماري به حساب مي‌آيد و در اكثر كشورها به طور گسترده مورد استفاده قرار مي‌گيرد ، به طوري كه در برخي كشورهاي پيشرفته از لحاظ آمار از جمله در آمريكا ، آشنايي و توان استفاده از اين نرم افزار براي يك آمار شناس از اهميت ويژ‌ه اي برخوردار است. علاقه‌مندان به يادگيري SAS مي‌توانند از Help اين نرم افزار استفاده كنند كه به صورتي ساده و روان بدون استفاده زياد از لغات تخصصي، به طور كامل اين نرم افزار را معرفي نموده و آموزش مي‌دهد.

 -----------------------------------------------------------------------------

معرفي نرم افزار Minitab:

نرم افزار Minitab (ميني تب) يكي از نرم افزارهاي مطرح آماري مي‌باشد كه در برخي زمينه هاي علم آمار، از جمله كاربرد آمار در صنعت و در اقتصاد از قابليت هاي خاصي برخوردار مي‌باشد. تحليل هاي سري زماني با گستردگي و دقت بيشتري در اين نرم افزار ارائه شده است. مبحث كنترل كيفيت آماري (SPC) كه رشته آمار را به صنعت و مقوله كنترل كيفيت پيوند مي‌دهد نيز از جمله موضوعات آماري است كه به تفضيل در اين نرم افزار به آن پرداخته شده است. همچنين طرحهاي عاملي و آناليز واريانس (ANOVA) به طور كامل مد نظر قرار گرفته است. محيط كار اين نرم افزار تفاوتهايي با نرم افزار SPSS دارد. اما قابل ذكر است كه انجام برخي عملياتها مانند توليد اعداد تصادفي كه از توزيعهاي آماري خاصي مانند توزيع نرمال، كي دو، گاما، اف، برنولي، پواسن، بتا، وايبل و ... پيروي كنند به راحتي و سهولت خاصي در اين نرم افزار امكان پذير است. از نظر قابليت هاي گرافيكي در رسم نمودارهاي آماري نيز اين نرم افزار در سطح نرمالي قرار دارد. رسم نمودارهاي سه بعدي از مشاهدات به آساني در آن امكان پذير است. با توجه به ويژگي هاي اين نرم افزار در بسياري موارد از آن براي تحليل سري هاي زماني و پياده سازي مدلهاي ARMA و ARIMA استفاده مي گردد. قابليت هاي نرم افزار ميني تب (Minitab) و منوهاي مفصلي كه در زمينه كنترل كيفيت آماري دارد، باعث شده است كه اين نرم افزار در زمينه كنترل كيفيت بسيار مورد بهره برداري قرار گيرد.
تاریخ به روزرسانی: 1401/04/26
تعداد بازدید: 3012
امتیازدهی
میانگین امتیازها:2 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
آدرس : شهرکرد، بلوارکاشانی، ستاد دانشگاه، ساختمان شماره 1
کدپستی :8815713471           تلفن :33331040-038
                   دور نگار :33331040-038
                      skums_it@skums.ac.ir    
Qr Code
تاریخ بروز رسانی 1403/10/02
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal